PEAC Kosárlabda Akadémia Pécs

TABELLÁK

PEAC-PÉCS NŐI KOSÁRLABDA KLUB

FACEBOOK

FELNŐTT BAJNOKSÁGOK


FIBA EUROPE - Europe Cup Magyar-Szlovák bajnokság 2013 Női NB I. A csoport - 2012/2013

VASÁRNAP A BRONZÉRT JÁTSZUNK

Vasárnap a bronzért játszunk Megismétlődik a tavalyi finálé, miután 70-56 arányban győzte le a Vasas Akadémia a PEAC Kosárlabda Akadémia együttesét az elődöntőben.


A Csata DSE már páholyból figyelhette a mérkőzésünket és várhatta ellenfelét, miután a DVTK ellen 95-51-re nyerte a másik elődöntőt. A csütörtöki mérkőzésen bokasérülést szenvedő Habling Larát továbbra is nélkülöznie kellett Hartung Anita csapatának. Másfél perc elteltével Wentzel Nóri révén született meg az elődöntő első kosara, amire a túloldalon Dombai Réka válaszolt. 5-5-ig felváltva vezettek a csapatok, majd meglépett a Vasas, Varga Alíz palánk alatti találatával négy ponttal jártak előrébb a piros-kékek. Támadásban pontosabban játszott Igor Skocovski együttese, a mi dobáskísérleteink döntő többsége leperdült, így Varga Alíz vezérletével 18-12-re meglépett a Vasas. Ilina Selcova és Varga Eszti faragott a hátrányunkon, de újítani tudott ellenfelünk, amely 23-17-re vezetett tíz perc játék után.

Két perc kosárcsend után Dombai dobta „emberrel együtt” a labdát a gyűrűbe, amire a túloldalon Radakovic Ina válaszolt (25-19), aki nem sokkal később begyűjtötte harmadik személyi hibáját. Nem találtuk a Vasas zónájának ellenszerét, dobásaink rendre kimaradtak, így a negyed derekán 30-19-re vezetett a Vasas Boros triplája után. Négy perccel a nagyszünet előtt második idejét is kikérte Hartung Anita vezetőedző, de hiába, nem tudtunk átlendülni a holtponton. Varga Eszter adott forintos labdát Wentzel Nórinak, amivel 34-23-ra változott az állás, de sajnos nem akadt senki nálunk, aki felzárkózott volna az ellenállhatatlanul kosárlabdázó Wentzel Nóra mellé támadásban. A másik oldalon a Vasas két felnőtt „A” csoportos játékosa, Dombai Réka is Varga Alíz is kétszámjegyű pontot ért el húsz perc alatt. Néhány másodperc volt vissza a nagyszünetig, amikor a Vasas támadhatott, Wentzel Nóri szemfüles módon labdát szerzett, amit aztán faulttal együtt bedobott, majd a ráadás büntetőt is helyére tette, így tíz pontra csökkent hátrányunk (41-31).

A fordulás után büntetőkkel araszoltunk előrébb, Wentzel Nóri már a 18. pontját szerezte, de mezőnyből megint hosszú percekig nem találtunk be. Egy darabig elfelejtettünk a lepattanókért is menni, majd amikor kicsit koncentráltabban tudtunk játszani, Varga Eszti és Wentzel Nóri találatai után tíz pont alá csökkent a különbség (27. perc 47-38), időt is kértek a piros-kékek. Dombai zúzott be egy hármast a sarokból, majd egy elrontott támadásunk után Budácsik talált be (52-38), miközben Radakovic beütötte negyedik személyi hibáját. Két Wentzel-duplával tartottuk magunkat, de a Vasas pontos büntetőzése nyomán 56-42-re vezetett a záró játékrész előtt.

Jól kezdtük az utolsó etapot, Selcova Ilina kétszer, Vojinovic Milica egyszer talált be közelről, nyolc pontnyira zsugorítva a különbséget (56-48). Időt kért a Vasas, ami után egy másodperccel a támadóidő lejárta előtt Dombai volt eredményes. Újítani tudott ellenfelünk, lepattanókat szedett és pontosabban célzott (25. perc 62-50). Csapatunk legjobbja, Wentzel Nóri kapta meg negyedik személyi hibáját, amikor feldöntötte Dombait, le is ültette Hartung Anita vezetőedző. Sokat nem változott a hátralévő időben sem a játék képe, a végére tizennégy pont lett a különbség (70-56). Megismétlődnek tehát a tavalyi éremcsaták, a 15 órakor kezdődő fináléban a Vasas Akadémia a Csata DSE ellen lép pályára, míg a bronzért a két vidéki fellegvár, Pécs és Miskolc csapatai csapnak össze 13 órától.

Vasas Akadémia – PEAC Kosárlabda Akadémia 70-56 (23-17, 18-14, 15-11, 14-14)
Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos centerpálya

V.: Tóth Cecília, Marton Péter, Stánicz Péter
Vasas Akadémia: Smailbegovic 6, Boros 5/3, Dombai 17/6, Varga 20, Budácsik 13. Csere: Szerencsés 6, Mudra -, Vígh 3, Dúl T. -, Altmann -. Edző: Igor Skocovski, Dragoljub Krivacevic
PEAC Kosárlabda Akadémia: Varga 7, Wentzel N. 28, Hegedűs 1, Radakovic 2, Vojinovic 6/3. Csere: Selcova 12, Szücs -, Kaposi -, Wentzel H. -. Edző: Hartung Anita, Gyenizse Áron

Igor Skocovski: Nagy csata volt két remek csapat között, mindkét együttes maximálisan koncentrált mind a támadó-, mind a védőoldalon. A csapatunk nagyon jó összhangban működött, amit talán a legszebb dolog egy edzőnek látni. Örülünk, hogy döntőbe jutottunk, de tudjuk hogy nagy rivális ellen fogunk játszani.

Hartung Anita: Harcoltunk, de sajnos nem sikerült a bravúr. Gratulálok az ellenfelünknek. Nekünk van húsz óránk, hogy a bronzmeccsre újra egy bivalyerős pécsi csapat lépjen parkettre.« vissza
© MINDEN JOG FENNTARTVA

PEAC-PÉCS 2014