PEAC Kosárlabda Akadémia Pécs

TABELLÁK

PEAC-PÉCS NŐI KOSÁRLABDA KLUB

FACEBOOK

FELNŐTT BAJNOKSÁGOK


FIBA EUROPE - Europe Cup Magyar-Szlovák bajnokság 2013 Női NB I. A csoport - 2012/2013

PÉCSI DIADAL A BRONZCSATÁBAN

Pécsi diadal a bronzcsatában Bronzéremmel koronázta meg egész éves remek szereplését a PEAC Kosárlabda Akadémia junior csapata. A pécsi döntőn remek hangulatban 62-45-re nyertek a DVTK ellen lányaink!


Felfokozott hangulatban, óriási hangzavar közepette a miskolci Kababik találatával indult a bronzcsata. Majdnem két perc telt el, mire Wentzel Nóri révén megszereztük első kosarunkat (2-2). A nagy tét és a negyedik nap alatt sorra kerülő ötödik mérkőzés terhének betudhatóan sok volt a pontatlanság, a kimaradt dobás mindkét oldalon, majd Hegedűs Rebekát kellett lecserélni két személyi hibája után. Kosárszerzés közben Radakovic ütött oda Kiss Angelikának, a ráadás büntetővel 5-2 állt a táblán. Szücs Luca is pályára került Varga Eszter helyett, a pontszerzés továbbra sem igen ment, a 7. percben 8-4-re vezetett a DVTK. Minden erejét igyekezett beleadni mindkét csapat támadásban, Vojinovic Milica egyenlített a 9. percben (9-9), a negyed végeredményét pedig Szücs Luca állította be három hibátlan büntetőjével (11-14).

Nagy birkózás és kevés kosár maradt a második negyed jellemzője, kereken öt percet kellett várni ennek a 10 percnek az első kosarára, Wentzel Nóri középtávolija esett be végre (11-16). Átlendült a holtponton a miskolci csapat is, Ocsenás, majd Kecskés is betalált, amivel egy pontra zárkózott fel (15-16). Wentzel Nóri büntetőzött eredményesen, majd Kiss Angelika két kosarával egy pillanatra vezetett a DVTK, majd ismét Wentzel Nóri nevétől volt hangos a sportcsarnok (19-20). A játékvezetők is igen aktív résztvevői voltak a találkozónak, a mieinkre 17 személyi hibát fújtak az első félidőben, Radakovic, Vojinovic és Selcova is 3-3 személyi hibával állt a nagyszünetben, ennél is bajosabb volt, hogy csupán 3 játékosunk szerzett kosarat a meccs feléig, de két ponttal mi vezettünk (22-20).

Két és fél perc után a DVTK vezetőedzője kért időt, Szücs Luca ziccere és Wentzel Nóri dupláját követően, hisz csapata hat pontos hátrányba került (20-26). Szegeczki állította meg sportszerűtlen hibával a védőlepattanóval meglóduló Selcovát, aki minkét büntetőjét bedobta, majd mezőnyből is eredményes volt (20-30). Varga Eszter a támadóidő lejártakor szerzett kosara után dobott plusz büntetője nyomán 33-22-re vezettünk, majd nem sokkal később egy véleményes játékvezetői fújás után Hartung Anita kapott technikait a sípmesterektől. Selcova, Radakovic és Kaposi is 4-4 hibával állt, a büntetőké volt a főszerep ebben a szakaszban mindkét oldalon, de a kiharcolt tíz pont körüli előnyünket tartani tudtuk. A dudaszóra varázsolta fel a labdát ismét palánk alól Varga Eszti, és 40-29-es vezetésünkkel indult a záró felvonás.

A fáradhatatlanul küzdő Wentzel Nóri hat pontjára Ocsenás tudott csak egy duplával felelni három perc alatt, majd Ilina Selcova pontozódott ki elsőként a mérkőzésen (33. perc 31-46). A negyed derekán a 24. pontját szerző, fantasztikus teljesítményt nyújtó Wentzel Nóra kosara után kikérte utolsó idejét is Magyar Gergely 49-35-ös pécsi előnynél. Nem adta fel a DVTK, többek közt letámadással is próbálkozott, közben Radakovic is kipontozódott, Kiss Angelika pedig pontosan büntetőzött. Bacsó is kiszállt két és fél perccel a vége előtt, faultokkal próbálkozott a DVTK nem egy ízben, a pályán pedig Varga Eszti büntetőzhetett. Vojinovic Milica talált be mezőnyből, majd a mérkőzés első hárompontosát is ő jegyezte másfél perccel a vége előtt (!), pedig a két csapat összesen 26 alkalommal próbálkozott a 6,75-önt túlról! A vége 62-45-ös teljesen megérdemelt pécsi győzelem és bronzérem a junior döntőn!


DVTK Akadémia – PEAC Kosárlabda Akadémia 45-62 (11-14, 9-8, 9-18, 16-22)
Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos centerpálya
V.: Major Ádám, Kruk Melinda, Stánicz Péter

DVTK: Kecskés 2, Szegeczki 3, Kababik 8, Ocsenás 10, Kiss 16. Csere: Végh-Dudás 2, Csoma 2, Bacsó 2, Kárpáti -, Tőzsér -. Edző: Magyar Gergely
PEAC-KA: Varga 11, Wentzel N. 24, Hegedűs -, Radakovic -, Vojinovic 15/3. Csere: Selcova 4, Szücs 8, Kaposi -, Kovács O. -, Wentzel H. -. Edző: Hartung Anita, Gyenizse Áron

Magyar Gergely: Gratulálok a Pécsnek a rendezéshez és a bronzéremhez is! Felülmúltak minket szinte minden elemében a játéknak, mi pedig az egész tornán mélyen a tudásunk alatt játszottunk.

Hartung Anita: Gratulálok a lányoknak, mind a négy napon fantasztikusan teljesítettek! Az első mérkőzés elején elvesztettük Habling Larát, ami hatalmas érvágás volt csapatunknak, de a lányok nem ismertek lehetetlent és megérdemelten szereztek érmet. Büszke vagyok rájuk!« vissza
© MINDEN JOG FENNTARTVA

PEAC-PÉCS 2014