PEAC Kosárlabda Akadémia Pécs

TABELLÁK

PEAC-PÉCS NŐI KOSÁRLABDA KLUB

FACEBOOK

FELNŐTT BAJNOKSÁGOK


FIBA EUROPE - Europe Cup Magyar-Szlovák bajnokság 2013 Női NB I. A csoport - 2012/2013

KÜZDELMES MÉRKŐZÉSEN VERESÉG

Küzdelmes mérkőzésen vereség Hatalmas csatában, színvonalas meccsen a PEAC-Kosárlabda Akadémia sokáig kiválóan tartotta magát, és már 16 ponttal is vezetett, ám a második félidőben dominánsabb Csata DSE fordított és végül 7 ponttal nyert.


A csoportelsőségért szállt harcba a Csata DSE és a PEAC Kosárlabda Akadémia. Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, 8-0-al indítottunk, jól szedtük a védőlepattanókat, amelyekből gyors támadásokat tudtunk vezetni. A Csata első kosarát Mányoky szerezte, de a folytatásban is jól működött a védelmünk, így a negyed derekán tíz pontos vezetésre tettünk szert, Wentzel Nóri találataival 14-4 állt az eredményjelző táblán. Kicsit összeszedettebbé vált fővárosiak játéka, fel is zárkóztak (15-9). Tiszavirág életűnek tűnt, mert újítani tudtak Ilina Selcováék, így a negyed végére tíz ponton kívülre került a Csata (25-13).

Felváltva estek a kosarak a második tíz perc elején nálunk többen is ponterősen kosárlabdáztak, így őriztük előnyünket (29-17). Szücs Luca és Ina Radakovic találatával tovább nőtt a különbség (33-17). Fokozatosan kezdett magára találni a Csata, Angyalék büntetőkkel, pontos középtávolikkal öt pontra faragták hátrányukat a 17. percre (38-33). Kezdett izgalmassá válni a mérkőzés, olyannyira hogy a nagyszünetre mindössze három pont választotta el a csapatokat (46-43).

Egy kosár ott, egy kosár itt, majd elolvadt az előnyünk a fordulás után, Boros triplájával egalizált (48-48). A vezetést azonban nem adtuk ki a kezünkből, mindig jött valaki, aki tudott újítani, de a Csata egy darabig egalizálni tudta az eredményt. Wentzel Nóri dobott be egy hárompontost, majd egy kivédekezett támadás után gólpasszt adott Szücs Lucának, és máris 59-54-re vezettünk a negyed derekán. Belekerültünk egy rosszabb szériába, Ilina Selcovára fújtak sportszerűtlent a játékvezetők, majd több kihagyott helyzetünk után 60-59-re fordítottak a fővárosiak. Horváth egy büntetővel még meg tudta ezt toldani, 61-59-es Csata vezetéssel vágtak neki az utolsó játékrésznek a csapatok.

Eladott labdákkal indítottuk a záró etapot, Várszegi két tempója után már hat ponttal járt előrébb ellenfelünk, Hartung Anita időt is kért. Hosszú percek teltek el anélkül, hogy betaláltunk volna az ellenfél kosarába, míg a túloldalon háromszor is eredményesek voltak Telegdyék (34. perc 69-59). Nem ment a támadás továbbra sem, és már a koncentráció sem hasonlított a mérkőzés elején látottakhoz. Kicsivel több, mint három perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Ina Radakovic révén megszereztük első kosarunkat ebben a játékrészben. Nagy szívvel küzdöttek a lányaink, ennek köszönhetően a végére lefaragtunk a tizenhat pontos hátrányunkból, 76-69-es végeredménnyel zárult a találkozó, ezzel a csoportunk második helyén zártunk.

Csata DSE – PEAC Kosárlabda Akadémia (13-25, 30-21, 18-13, 15-10)
Pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos centerpálya
V.: Tóth Cecília, Tóth Kitti, Nagy-Pál Petra

Csata DSE: Boros J. 16/3, Angyal 14, Mányoky 12/3, Horváth 11, Krasovec -. Csere: Telegdy 11, Dénes -, Várszegi 12, Farkas Sz. -. Edző: Tursics Krisztián
PEAC-KA: Varga 13, Wentzel 15/3, Selcova 7, Radakovic 4, Vojinovic 16/3. Csere: Szücs 10, Hegedűs 4, Kaposi -, Csényi -. Edző: Hartung Anita, Gyenizse Áron

Tursics Krisztián: Gratulálok mindkét csapatnak, mert ez igazi kosárlabda mérkőzésre hasonlított. Jó mérkőzés volt, örülök, hogy a második félidőre összeállt a védekezésünk és hibára tudtuk kényszeríteni a pécsi játékosokat, ennek köszönhetjük a győzelmet. Sok sikert mindegyik csapatnak.

Hartung Anita: Kérdezném a kollégámtól, ez „kosárlabdára hasonlító” mérkőzés kategóriába tartozik-e nála?


« vissza
© MINDEN JOG FENNTARTVA

PEAC-PÉCS 2014